Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Weena 695 B2 0.36
    3001 GA Rotterdam
  • 0102170700

Esri Nederland B.V.

De wereld verandert. Soms sneller dan je doorhebt. Om te kunnen zien wat er om je heen gebeurt, kun je gegevens verzamelen. Er is dan iets te zeggen over bijvoorbeeld de veiligheid van de wijk waar je in woont.
Ontdekken

Door van verschillende kanten naar gegevens te kijken, ontstaat een beeld van hoe je woonomgeving zich ontwikkelt. Met nog wat meer sociale en economische informatie zijn verbanden te leggen en kan worden verklaard waarom een winkelketen het in jouw winkelcentrum veel beter doet dan in het dichtstbijzijnde stadscentrum. Een kaart is een visueel middel om te begrijpen wat er gebeurt, door patronen te zien. Een kaart laat je ontdekken wat geen tabel of systeem je kan vertellen.
Rijke traditie

Nederland heeft een rijke traditie als het gaat om het maken van kaarten. Al in de Gouden Eeuw waren Nederlanders er goed in, toen de ‘Nieuwe Wereld’ ontdekt en in kaart werd gebracht. Kaarten werden een hulpmiddel bij het reizen, het bepalen waar we iets nieuws gingen bouwen en het registreren daarvan. Zo weerde Nederland zich met behulp van kaarten tegen het woelige water en bouwden we onder de zeespiegel een leven op. We ontwikkelden in ons land een gedegen infra-structuur en creëerden meer land, waaronder de Flevopolder en de Tweede Maasvlakte.
Duurzamer

Ondanks extra land blijft ruimte in Nederland schaars. De bestemming van elke vierkante meter grond in ons land is daarom ontworpen en vastgelegd met kaarten. Omdat ruimte schaars is, moeten we zorgvuldig om blijven gaan met onze huidige leefomgeving. Dat betekent dat we de infrastructuur goed moeten onderhouden en op zoek moeten naar een duurzamer leven. Alleen dan kan de volgende generatie voortbouwen op wat we hebben ontwikkeld.
Leefomgeving

Kaarten spelen een grote rol bij het zoeken naar gewenste veranderingen in onze leefomgeving, ze zijn een normaal onderdeel geworden van het leven. Esri gelooft dat het inzicht van kaarten en analyses op geografische informatie kunnen helpen om het verschil te maken. Een Geografisch Informatie Systeem (GIS) is hiervoor het middel. Door locatie als uitgangspunt te nemen wordt informatie bijzonder. Met haar ArcGIS-informatie-technologie bouwt Esri, al meer dan 45 jaar, mee aan hoe we nu in de wereld omgaan met kaarten.
Voorliefde

Medewerkers van Esri hebben een voorliefde voor kaarten: een kaart trekt meteen hun aandacht. Deze voorliefde nemen zij mee als ze aan de slag gaan met de vragen die op hen afkomen. Ze dagen anderen voortdurend uit vanuit een geografische bril te kijken naar informatie. Ondertussen vernieuwt Esri steeds haar technologie, waardoor je kaarten kunt gebruiken op een manier die aansluit op het ritme van jouw leven: thuis, op het werk of onderweg.
Veranderen

Wat je ziet gebeuren om je heen, hoort op de hoek van de straat of ervaart onderweg: het kan in kaart worden gebracht. Het begrijpen van de kaart kan het vertrekpunt zijn naar een positieve verandering in jouw dynamische leefomgeving. Dat is het verhaal achter kaarten, het verhaal van Esri Nederland.

Ruim 130 medewerkers van Esri zetten zich in Nederland elke dag in om mensen die geo-informatie gebruiken te helpen.
ArcGIS-technologie van Esri wordt door meer dan 10.000 mensen in Nederland gebruikt. Elk jaar komen GIS’ers bijeen op de Esri GIS Conferentie en Esri GIS Tech.
Esri-kaarten helpen wereldwijd miljoenen mensen in hun zoektocht naar een duurzamere manier van leven en het onderhoud van onze opgebouwde infrastructuur.

Andere kijk op de wereld

Wilt u ook weten wat GIS is? En zien wat u ermee kunt? Bekijk deze video en ervaar dat geografische informatie er altijd en overal is.

Foto's van Esri Nederland B.V.Deze softwarebedrijf in het kort

Diensten

  • Bouw van maatwerksoftware
  • Levering van software
  • Software consultancy
  • Software implementatie

Soorten software

  • GIS
  • Server software