Autonet B.V.


Daltonstraat 30f 3316 GD Dordrecht
0786323334 Klik om te bellen

Over Autonet B.V.

Autonet B.V. is een software- en automatiseringsbedrijf speciaal voor de autodemontagebranche in Nederland. In 1990 is Autonet de Onderdelenlijn begonnen met als doel vraag- en aanbod van gebruikte auto-onderdelen bij elkaar te brengen. Naast de Onderdelenlijn is het softwarepakket automate ontwikkeld dat momenteel bij meer dan 250 autodemontagebedrijven naar volle tevredenheid gebruikt wordt.

Tegenwoordig is de Onderdelenlijn volledig gekoppeld met het automate softwaresysteem en zijn alle functionaliteiten met elkaar geïntegreerd. Tevens zijn alle aanvragen via het web in te zien en zijn de aanvragen ook daar volledig geïntegreerd met de bestaande voorraden van de demontagebedrijven. De onderdelenlijn verwerkt maandelijks tussen de 35.000 en 45,000 aanvragen en is hiermee ondanks de komst van alle online mogelijkheden nog steeds een veel gebruikte dienst.

Naast de Onderdelenlijn is er de mogelijkheid gecreëerd om de onderdelenvoorraad die in automate staat realtime op het internet te ontsluiten. Dit systeem heet Onderdelenlijn Online en is sinds 2004 operationeel. Met ruim 150 bedrijven die hun magazijnvoorraad ontsluiten op het internet heeft autonet de grootste voorraad gebruikte auto-onderdelen van Europa inzichtelijk gemaakt. Met bijna 5 miljoen onderdelen op voorraad is resultaat bijna gegarandeerd.

Autonet is continu bezig om alle systemen zo optimaal mogelijk uit te breiden en met elkaar te integreren om de gebruikers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Het platform onderdelenlijn.nl en haar buitenlandse proxyparts domeinen zijn hiermee onmisbaar geworden in de branche en ontvangen maandelijks al ruim 1.000.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Autonet beschikt ook over een hoog aangeschreven helpdesk die zijn klanten altijd zo goed mogelijk probeert te helpen met automatiseringsvragen en eventuele problemen.