Artikel afbeelding

Heeft jouw E-commerce platform die stabiele basis om met de logistieke trends mee te kunnen doen?

Is jouw E-commerce business het afgelopen jaar ook gegroeid? Zag jij - mede door de pandemie - een steiging in het bezoek op je website en een groei in de omzet? Daar ben je natuurlijk hartstikke blij mee. Maar heb je ook nagedacht over hoe je dit kunt vasthouden?

Hoewel ons winkelgedrag blijvend is veranderd door corona zul je vooruit moeten blijven kijken. En logistieke trends tijdig moeten waarnemen én implementeren. Kan jouw huidige IT-landschap mee in snelle trends en acute aanpassingen? Kortom is jouw basis IT stabiel en flexibel?

Amerikaans onderzoek wijst uit dat de consument anders is gaan winkelen toen corona uitbrak. Niet alleen is er een verschuiving van fysiek naar digitaal. Het overstappen naar een ander merk is wat het meeste opvalt. De 'journey' die jouw vertrouwde klant aflegt is verandert. Je zult - voor het behoud van die fijne klant - moeten onderzoeken of en hoe je jouw customer journey op dit veranderende winkelgedrag kunt aanpassen.

Logistieke trends met gegarandeerde invloed op jouw IT

Je klant is koning. Daarom moet je niet alleen, maar wil je natuurlijk ook kijken naar wat er nodig is om deze persoon aan je blijven binden. Welk pad naar jouw merk moet jij leggen om deze en nieuwe klanten naar je te trekken. Er zijn drie opvallende trends voor dit jaar;

  • zogenaamde dark stores; klanten halen hun producten op,
  • micro-fulfilment en
  • abonnementsvormen geautomatiseerd.

“De grootste uitdaging voor deze digitale kruideniers is om een duurzame infrastructuur op te bouwen die aansluit bij de behoefte van de klant.” lezen we op Emerce

Dit zijn mogelijk heel fijne stappen en goede ontwikkelingen voor jouw business. Maar breng je bestaande IT-systemen eerst in kaart. Kunnen nieuwe featuers wel aansluiten op je huidige landschap bijvoorbeeld? Jouw stevige basis landschap stelt je in staat om met automatisering op een goede manier aan de slag te gaan.

De Basis de Baas blijven

Ieder bedrijf heeft dagelijks met processen te maken. En als jouw bedrijf groeit, zullen die processen steeds complexer worden. Veel business logica gaat in steeds verouderde applicaties zitten. Zorg dat je basis bij blijft zodat je ook de nieuwste logistieke trends tijdig ‘de baas’ kunt zijn.

Op January 28, 2022