Amazon Web Services (AWS) als cloud hosting provider

Wij hebben ervoor gekozen om het Amazon Web Services (AWS) platform te gebruiken om de applicatieservers te hosten die nodig zijn om de CRM applicatie te draaien. Alle klant databases, e-mailberichten en MS Office bestanden worden veilig opgeslagen en beheerd binnen AWS.

Het datacenter dat wij gebruiken is gevestigd binnen de EU, ons netwerk is een ‘private network’ waar niemand anders toegang toe heeft. Er zijn verschillende redenen waarom er voor AWS is gekozen, we leggen er graag een aantal aan u voor:

Beveiliging

Op AWS hebben we een zogenoemde ‘private network’ gecreëerd. Onze databases zijn versleuteld met een unieke company key en alle bestanden die in de CRM applicatie worden opgeslagen zijn versleuteld.

Betrouwbaar

Ons virtuele private network strekt zich uit over twee AWS-datacenters binnen één beschikbaarheidszone. Dit stelt ons in staat om alle servers te hosten in twee afzonderlijke datacenters. Een load balancer bepaald waar het verkeer naartoe moet worden geleid op basis van beschikbaarheid en bronnen. Onze SQL-database is ook verspreid tussen deze twee datacenters en repliceert automatisch. Indien er zich een probleem voordoet binnen een van de twee datacenters, zal de ander alles overnemen en kunt u als gebruiker gewoon doorwerken. Voor het opslaan van bestanden maken we gebruik van AWS S3, waarbij een beschikbaarheid van 99,99% is gegarandeerd. Versiebeheer stelt ons in staat om uw bestanden te herstellen indien dat nodig is.

Schaalbaar en high-performance

AWS stelt ons in staat om automatisch op te schalen om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze gebruikers. Als het verkeer op onze servers stijgt, starten we automatisch een andere versie van onze server om te helpen met het verkeer. Indien het verkeer afneemt, wordt de extra server automatisch beëindigd. Met behulp van deze geavanceerde opties van AWS, kunnen we consequent hoge prestaties leveren aan onze gebruikers.

Kostenefficiënt

Met behulp van alle geavanceerde opties die AWS biedt kunnen wij kostenbesparend werken. Servers worden in- en uitgeschakeld indien nodig, dit is niet alleen goed voor optimale kosten-efficiëntie maar het draagt ook bij aan een beter milieu.

Momenteel draaien er meer dan 4500 klant databases op AWS. Alle databases zijn versleuteld met een unieke client ID.

Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft over deze prachtige verbetering.

Op September 12, 2017